16.3.2016

THAILAND: HUA HIN / BANGKOK

HUA HIN

Khao Lakista ajettiin jopa kahdeksan tuntia taksilla Hua Hiniin. Huhhuh! Laskeskelin, että Thaimaassa ollessa tuli niin paljon reissattua sinne sun tänne, että 20 tuntia tuli helposti täyteen taksilla suhatessa. Hua Hinissa kerettiin olla vain vaivaiset kaksi yötä, eli yksi kokonainen päivä saatiin rauhassa tutustua tähän kaupunkiin. Se oli tosi harmi, koska mä tykästyin Hua Hiniin tosi paljon ja olisin halunnut tutustua enemmänkin! Näiden mun ottamien kuvien lisäksi kerettiin käydä pareilla eri markkinoilla ja kierrellä kotoisia pikkukujia.

DSC_0318 DSC_0334 Thaimaa 20162

Ajateltiin lähteä aamuksi rannalle, ja Hua Hin Beach tuntui olevan se suosituin. Jostain syystä se ei houkutellut, ja hieman paikallisia jututtaessa löysimme ihanan, rauhallisen pikku rannan syrjässä kaupungilta, jonne jäimme loikoilemaan moneksi tunniksi. Vaikka rantatuolejakin oli siellä sun täällä, ei puoletkaan niistä ollut käytössä. Aivan ihana paikka! Harmi, kun en muista tän pikkumestan nimeä...

DSC_0400 DSC_0414

Käytiin rantareissun jälkeen tosi korkeella apinatemppelissä, jossa apinat kirjaimellisesti vilisi silmissä aivan vapaina. Piti olla tosi varovainen omien tavaroiden kanssa, eikä missään nimessä syöttää apinoita. Jotain tyttöä oli apina puraissutkin tuolla, onhan niillä aika näyttävät torahampaat :-D Ei päästy itse temppeliin sisään, mutta näköalat oli hienot, ja kukapa sitä kyllästyisi apinoiden tuijotteluun.

DSC_0287

BANGKOK

Bangkokiin ajettiin Hua Hinista vielä semmoiset kolmisen tuntia, ja kerettiin olla paikan päällä kolme yötä ennen lähtöä kotiinpäin. Mulla on yks sana sanottavana tästä kaupungista, joka kuvaa sitä mun mielestä aika täydellisesti: kontrastit. Bangkokissa sai nähdä kamalasti köyhyyttä, mutta sitäkin enemmän kimallusta ja koristeita. Se tuntui oikeestaan tosi kornilta, että toiset joutuu kerjäämään rahaa maassa maaten rottien ja torakoiden seassa (niitä muuten vilisi ihan sikana!), kun joissain paikoissa ihastellaan kullalla kuorrutettuja palatseja ja kauppakeskusten marmorilattioita. Joka tapauksessa ihastuin Bangkokiin ihan täysin sen eri ulottuvuuksien takia, vaikka mua oltiinkin peloteltu sekamelskalla ja sillä, ettei siellä kestä olla kolmea päivää pidempää. Mä olisin voinut jäädä, helposti. Ja haluan käydä uudestaan.

Thaimaa 20163 DSC_0478

China Town! Suunnattiin sinne heti ensimmäisenä iltana, mutta kylläisinä meillä ei ollut siellä paljon virkaa, iltaisin tuo katu on suurimmaksi osaksi täynnä niitä ihania ruokakojuja. Oli jotenkin hassua olla Thaimaassa yhtäkkiä alueella, jossa kaikki lukikin kiinaksi. Jengiä oli enemmän kuin laki salli, autolla sadan metrin kulkeminen vei varmaan viis minuuttia. Oli kyl aikamoinen paikka, hyvällä tavalla!

DSC_0630 DSC_0577 DSC_0591

Yks parhaista kokemuksista Bangkokissa oli jokiajelu. Ensin porskutettiin pääväylää, josta käännyttiin "pikkukujille", joissa oli aika hätkähdyttäviäkin asuntoja. Jep, tuosta peltihötäkästä joku on rakentanut itselleen kodin. Näillä pienillä vesikujilla oli ihan omat katukyltitkin ja bussipysäkkien tapaan pieniä venepysäkkejä. En oo koskaan käynyt Venetsiassa, mutta tää on ehdottomasti verrattavissa sen tapaiseen - oon jopa kuullut Bangkokia kutsuttavan Idän Venetsiaksi, ennen vanhaan erityisesti, ennen kuin kanaalit peitottiin autoteillä. Meitä vastaan tuli pienillä pitkähäntäveneillä kauppiaatkin myymään syötävää, juotavaa ja jopa matkamuistoja suoraan veneestä veneeseen.

DSC_0654

En kestä näitä kulkukoiria, mitä Thaimaa on pullollaan. Noi surulliset silmät ansaitsis vaan niin paljon parempaa. Onneksi tuo kioskinhoitaja tuntui pitävän siitä huolta edes jonkun verran, eikä hätyytellyt sitä pois.

DSC_0675 Thaimaa 20164 Thaimaa 20165 DSC_0683

Wat Phra Kaewin temppelit, katsokaa tuota kullan ja kimalteen määrää! Noita temppeleitä oli loputtomaksi asti, alhaalla vielä parempi kuva läheltä, mistä voi näkeä, kuinka yksityiskohtaisesti jokainen rakennus on tehty. Ylhäällä oikealla oleva kultainen Buddha oli lähellä olevassa Wat Phon temppelialueella, jonka korkeus on 15m ja leveys 46m. Aikamoinen mötikkä, sanon minä :-D Nämä paikat on vissiin suosituimpia nähtävyyksiä Bangkokissa, ja olihan ne näkemisen arvoisia, ihan kuin sadusta. Minä en tyhmänä osannut varautua asialliseen pukeutumiseen, eli olkapäiden peittämiseen ja yli polvien ulottuvaan alaosaan, joten jouduin molemmissa paikoissa lainata päällepantavaa.

Thaimaa 20166 DSC_0750 DSC_0760 DSC_0775

Vikana iltana kavuttiin meidän oman hotellin kattoterassille syömään hyvin ja ihastelemaan Bangkokin kaunista siluettia auringon laskiessa. Tämäkin näky oli mulle jotain ihan uutta, yksi elämäni upeimmista maisemista. Ravintola itsessään oli myös tosi tyylikäs ja rento, suosittelen kyllä käymään Above Elevenissä, vaikka kallis paikka onkin. Mut eiköhän tämmöisistä maisemista joudu maksamaan, oli missä tahansa.

Bangkokissa on hullut shoppailumahdollisuudet, sieltä olisi voinut ostaa koko omaisuuden niin superhalvalla kuin vähän kalliimmallakin. Mä olin kuitenkin etsimässä lähinnä yhtä tuliaista kotiin, mutta jouduin lähtemään tyhjin käsin. Vaikka muissa kaupungeissa on ollut maalareita pilvin pimein, en törmännyt Bangkokissa yhden yhteen taidenäyttelyyn, vaikka kyseltiin paikallisiltakin ja pyörittiin tuktukilla ympäri kaupunkia. Pitääpäs keksiä jotain muuta mun seinälle. Kaikkea muutahan sieltä sit tarttuikin mukaan... :-D

Tässä tää meidän reissu pienoiskoossa olikin. Pääasiassa meidän päivät meni aamulla rentoutuessa ja lukiessa, myöhemmin lähdettiin tutkiskelemaan ympäristöä, missä ikinä oltiinkin. Loppujen lopuksi aika kiva tasapaino lomalle, eikö? Kiitos kuuluu taas mun matkaseuralaiselle, äitille, tästä upeasta reissusta ja pakokeinosta kaikelle stressille Matkailu pitää mun veren kiertämässä. - Sissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti