21.4.2014

MINÄ JA TREENAUS

Joku oli joskus muistaakseni ollut kiinnostunut tästä mitä teen, joten päätinpä pistää mun treeniohjelman tänne kaikkien nähtäväksi! :-D Mun ohjelman on tehnyt yksi mun valmentajista Kari Viinikainen, joka opiskelee just personal traineriksi. Tämä ohjelma kestää neljä viikkoa, ja oon nyt suorittanut kolmannen viikon. Vedän kaikki treenit meidän Suistohallilla, eli en erikseen käy kuntosalilla.

iphone kameranrulla65

Aluksi kerron teille, mitä tarkoitan esim. sanoilla kuntopiiri ja alkulämppä, mitä teen tuossa mun treeniohjelmassa :-)

Alkulämmittelyssä avaan paikat foam rollerilla, pyörittelen paikat auki ja teen erilaisia kehonhallintaliikkeitä, kuten askelkyykyt lonkkavenytyksellä ja kierrolla, erilaisia venytyksiä, jalanheilautuksia ja muita. Sen jälkeen hypin narua, hölkkään tai varjonyrkkeilen 5min.

Jäähdyttelyyn kuuluu erilaiset lihaskuntoliikkeet, kuten vatsat, selät ja kaula (jätän ne kuitenkin tekemättä, jos teen kuntopiiriä). Kun oon tehnyt ne, hypin narua, hölkkään tai varjonyrkkeilen rennosti 5min. Sitä seuraa etu- ja takareisien venytykset, jonka jälkeen ravistelen koko kropan ja teen semmoisen hengitysharjoituksen. Lopuksi vielä rullaan koko kropan foam rollerilla.

Kuntopiiri sisältää askelkyykyt painoilla, vatsarutistukset painoilla, maksimi leuanvedot, punnerrukset toinen käsi korokkeella ja lekan hakkaamista renkaaseen. Näitä tehdään kolme kierrosta ja joka viikko lisätään toistomäärää tai painoja.

Lajikuntopiirissä potkitaan ensin oikealla jalalla 30sek niin raivolla kuin lähtee, sitten vasemmalla, sitten 30sek suorat lyönnit, 30sek polvet ja 30sek pysärit eli pysäytyspotkut. Jokaisen liikkeen välissä on 20sek tauko. Näiden jälkeen on pidempi tauko, jolloin alkaa uusi kierros, mutta 20sek töitä ja 10sek tauko. Kolmannella kierroksella taas 10sek töitä ja 5sek tauko. Ekalla treeniviikolla tein vain yhden kierroksen, mutta nyt kolmannella viikolla vedin kaikki kolme kierrosta.

iphone kameranrulla64

Mutta nyt asiaan! Viime viikon treenailut:

14.4. maanantai: Alkulämppä, kuntopiiri ja jäähdyttely. 1h 45min.

15.4. tiistai: Paikkojen pyörittelyt ja sitten tekniikkatreenit, jotka sisälsivät erilaisia lyönti- ja potkuyhdistelmiä. 1h 45min.

16.4. keskiviikko: Alkulämppä, lajikuntopiiri, 2x3min säkkiä, jäähdyttely. 1h 30min.

17.4. torstai: Paikkojen pyörittelyt ja muutama erä tekniikkaa parin kanssa, sitten ohjatut sparritreenit. 2h.

18.4. perjantai: Paikkojen pyörittelyt, sparri 7x3min, lähiottelu 3x3min, foam rollerilla koko kroppa. 2h. Normaalisti mulla olisi perjantaina loikkatreeni, joka sisältää erilaisia räjähtäviä hyppyjä. Nyt oli eri aikataulut pääsiäisen takia ja muista kaupungeista oli tullut porukkaa sparraamaan meidän kanssa, niin osallistuin siihen!

19.4. lauantai: Lepo. Laiskottelin, vaikka mulla olisi pitänyt olla 60min juoksu. Mut kerrankos se aurinko paistaa ja kerrankos sitä on aikaa nähdä kummitätiä :-D Kyllä mulla oli myöskin vähän uupunut olo.

20.4. sunnuntai: Lepo.

Pictures3

Joku myös kysyi, voisinko tehdä jonkun ennen ja jälkeen -postauksen, ja kertoa, miten tämä on vaikuttanut muhun. Ei mulla ole itsestäni tuommoisia kuvia ennen kuin rupesin "bodaamaan", mutta voin sanoa, että paljon.

Vartalo. Kun aloitin ottelemisen, olin 45-kiloisten sarjassa, nyt ottelen 54-kiloisissa. Oon saanut siis hirveesti massaa ja samalla timmiytynyt. Oon hirveen ylpeä mun lihaksista ja treenaan kovasti niiden eteen. Eniten mulla on tekemistä jalkojen kanssa, niiden treenaaminen on jäänyt vähän vähemmälle... En kuitenkaan miksikään kehonrakentajaksi voisi ruveta, koska toi ohjelma on tehty edesauttamaan mun lajia. Pitää säilyttää ketteryys, notkeus ja nopeus :-)

Mieli. Mulla tulee aina hullut hyvänolonfiilikset treenin jälkeen ja ne pitää mut virkeänä. Kun oon itse muokannut mun kehoa kohti unelmavartaloa, oon tosi tyytyväinen siihen, miltä näytän. Mun itsetunto ja -luottamus on kohonnut hirveästi ja osaan nauttia myös lepopäivistä huoletta ja herkutella ahdistumatta.

Ruokavalio. Mulla ruokavalion paraneminen tapahtui kuin itsestään. On syötävä semmoista ruokaa, millä jaksaa ja semmoista, mistä palautuu, ja pidettävä huoli, että saan kaikki tarvittavat ravintoaineet. Treenin jälkeen ei edes yleensä tee mieli mitään kökköruokaa, vaan viimeistellä päivä syömällä hyvin (pakko tähän väliin mainita, että tulin just pizzalta :-D). Rakastan kuitenkin niitä herkkupäiviä, joista nautin sit ihan täysillä, koska tiedän, että ne on ansaittu!

Elämänlaatu. Treenipäivinä nukun tosi hyvin, mikä vaikuttaa koko seuraavaan päivään. Teen sitä, mitä rakastan, ja se tekee musta onnellisen. Mieli pysyy vireänä ja kroppa kiittää, joten koko minä voin hyvin! Treenien kautta oon myös löytänyt paljon ihania kavereita.

Jos joskus tuntuu väkinäiseltä mennä treenaamaan, en mene. Ei se saa olla pakkopullaa. Suistolla on kuitenkin niin hyvää porukkaa ja läheisiä ystäviä, että menisin sinne varmaan muutenkin, vaikken treenaisikaan :-D Oon sanonut aiemminkin, että se on kuin toinen koti!
Mitäs mieltä olette tämmöisestä postauksesta? :-)

- Sissi

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus!! :) ja jos sulla on reenit nii kerkeetkö samana päivänä oleen esim kavereiden kanssa muualaa kun koulussa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en mä yleensä nää kavereita treenipäivinä, ellen mä pääse jo yheltä koulusta. viikonloppuisin on enemmän aikaa! ja perjantaina treenien jälkeen, kun ei tarvii murehtia nukkumaanmenoajoista! :)

      Poista