16.1.2015

10 RANDOM THINGS YOU DON'T KNOW ABOUT ME

1. Mä olen siivousneurootikko. Mä rakastan siivoomista, puhtautta ja hygieniaa. Tää koskee lähinnä mun omaa aluetta ja tavaroita, etten saa slaagia vaikka kyläillessä, jos on joku leivänmuru lattialla :-D Mä puhdistelen mun kännykkää päivittäin (joka kuudennessa kännykässä on kakkaa!), imuroin omalla rikkaimurilla hiuksia lattialta aina, kun oon harjannut ne ja ylipäätään pidän mun ympäristön puhtaudesta huolta. Mulla on siis kaikki myös järjestyksessä ja siististi. Tästä voidaankin siirtyä kohtaan 2!

2. Oon tosi tarkka, oikeestaan pikkutarkka! Ensimmäisinä esimerkkeinä mulla tulee mieleen mun aamuinen meikkaus, eli jos yksikin ripsi sojottaa väärään suuntaan, korjaan sen pinseteillä. Henkareissa mulla roikkuu pitkähihaiset ja t-paidat ylhäällä, alempana topit ja treenipaidat. Vihkot on siistejä ja tarkasti kirjoitettuja ja kirjoihin alleviivaan viivottimen kanssa tai mahdollisimman suoraan tussilla, tietyillä väreillä, ettei mene alueet sekaisin. Tää saattaa kuulostaa ihan hirveeltä, että oisin jotenkin rajoittunut, mutta se tuottaa mulle pikemminkin vaan mielihyvää ja motivoi mua opiskelemaan, kun kaikki on niin kivan näköistä mun silmään! Viesteissä emojit pitää olla laitettuna yhden välilyönnin perään, ettei se näytä tyhmältä ja sukkien pitää sopia asun väreihin.

3. Mulla on aina ja ikuisesti kylmät ja kuivat kädet. Siihen ei vaikuta lämpö eikä ilmankosteus, joudun vaan armollisesti käyttämään jatkuvasti käsivoiteita. Talvella mun kädet kuivuu niin, että niistä tulee usein verta ja sit ne onkin tosi kipeät ja arat. Itseasiassa mulla on myös kylmät jalat, koska mulla on huono ääreisverenkierto, nukun usein siis myös sukat jalassa, vaikkei moni voi sietää sitä. Vain kesällä mä luovun sukista!

Desktop7
sissi 15vee

4. Oon tosi kiinnostunut psykologiasta ja sovellankin usein ihmisten käyttäytymistä, asenteita, ajatuksia ja muita semmoisia mun omaan psykologiseen tietämykseen. Teen sen ihan tietämättäni eikä se aiheuta mulle päänvaivaa. Se auttaa mua ymmärtämään muita, on paljon helpompi olla tuomitsematta ihmisiä, kun osaa katsoa asioita psykologisesta näkökulmasta, syytä ja seurausta! Ja ei, en osaa lukea ajatuksiasi enkä edes pyri siihen, mä en tee mitään psykologista kokonaiskuvaa kun mä tapaan uuden ihmisen, haha. Mun mieli vaan käsittelee tällä tavalla uusia tapahtumia ja ihmisiä.

5. En halua tatuointeja enkä lävistyksiä. Joskus kauan sitten haikailin snikebites-läväriä, kun kuuntelin vähän raskaampaa musiikkia ja nyt mulla on ainoastaan napakoru, jonka sain rippilahjaksi vähän etukäteen. Siihen oon kyllä tosi tyytyväinen! En oo ikinä oikeestaan innostunut tatskoista taikka odottanut täysikäisyyttä siks, että voisin käydä itse leimaamassa itseni. Tietysti jotkut tatuoinnit on kauniita, mutta mä en vaan yksinkertaisesti tiedä, mitä mä itseeni tatuoisin. Tai, no, miksi edes pitäisi? Mulla mieli muuttuu muutenkin viikottain, etten edes harkitse niin lopullisia näkyviä juttuja mun kehoon. Ainoa, mitä oon edes miettinyt, olisi pieni tatuointi jonnekin suht syrjäiseen paikkaan, jossa lukisi äiti ja isi. Ei mun vanhempien merkitys mulle kuitenkaan vähene, jossen mä sitä kirjoittaiskaan mun ihoon. That's why I'll pass.

6. Mä rakastan unia ja niiden tulkitsemista. Omistan Tamara Maunosen maailman laajimman unikirjan, josta mä viikottain tsekkailen mun unia ja niiden merkityksiä, oli ne sitten tosia tai ei. Kyllä mä kuitenkin uskon mun alitajunnan työskentelevän öisin, joten onhan niissä oltava jotain perääkin! Mä nään joka yö unia, usein moniakin. Mun yleisin painajaisuni on semmoinen, että joku käy muhun käsiksi ja mä yritän lyödä, muttei siitä lähde ollenkaan voimaa ja ihmettelen, oonko mä oikeesti näin heikko. Uskon, että mun harrastuskin voi olla taustalla noissa unissa...

7. Oon super utelias ja haluan aina tietää kaikesta kaiken. Hah! Tää on itseasiassa kohta, jota mä en itse keksinyt, vaan Lina sanoi, että tää on mun yksi ominaisuus. Mulla on muutama kiinnostuksen kohde, mihin itsekin huomaan, että tää pätee. Mua kiehtoo ihan hirveesti avaruus ja muutenkin semmoiset abstraktit asiat tai filosofiset kysymykset, mille ei ole järkevää selitystä tai varmaa vastausta ylipäätään. Oon tässä lähiaikoina itseasiassa miettinyt ihan sikana, että mistä mä tiedän, oonko olemassa vai en, mitä jos kohta heräänkin vauvana, ja kaikki on ollut vaan unta? Mitä jos kaikki tämä elämä on vaan mun päässä, eikä loppupeleissä edes muakaan ole olemassa? Mitä aika on, miksi aika kuluu nopeammin avaruudessa, MIKSI? Mitä jos haukotteleminen on salainen merkki merenneidoille, ja kun tarpeeksi haukotussignaaleja on tullut, ne paljastautuu ja hyökkää? (Tähän vielä huomiona, että 90% maailman meristä on tutkimatta). Kyllä. Tervetuloa Sissin arkeen :-D

Desktop6
sissi 16vee

8. Vihaan kävelemistä! Mä oon maailman laiskin kävelijä, ihan oikeesti. Asun keskellä kaupunkia ja kuljen usein alle kilsan matkatkin skobolla... Menen kouluun pyörällä, vaikka sinne on parisataa metriä. Luulen, että tää johtuu vaan siitä, etten oo koskaan joutunut kävelemään, tai koska oon niin malttamaton kulkemaan niin hitaasti, kun vaihtoehtojakin olisi. Asuttiin ennen kaupungista sivussa ja kuljin silloinkin bussilla. Mähän rakastan kuitenkin käydä juoksulenkillä! Jos jaloilla kerta pääsee lujempaakin, tuntuu tyhmältä mennä hidasta vauhtia. En mä silti juosta viipota tuolla pitkin kyliä sen takia koska käveleminen on hidasta ja tylsää, älkää pelätkö :-D Mutta jos se olisi aivan normaali näky, mä kyllä spurttaisin tukka putkella.

9. Suunnitelmat lukion jälkeen. Niitä on neljä; töihin, opiskelemaan, ulkomaille tai inttiin. Vahvimpana mulla on tällä hetkellä ulkomaanreissu, menisin Australiaan tai/ja Aasiaan töihin vuodeksi, kun mulla on Ausseissa tuttujakin. Musta olisi mielenkiintoista käydä armeija, vaikka oonkin ihan tietoinen siitä, kuinka rankkaa ja kamalaa siellä on, kuulema. Työnantajat ainakin arvostaa ansioluettelossa intin käyneitä naisia! Mulla ei oo mitään hajua, miksi mä haluaisin opiskella, siksi kannatan jotain muuta vaihtoehtoa. Tällä hetkellä jos pitäisi päättää, opiskelisin suojelupoliisiksi, personal traineriksi, urheilupsykologiksi tai uusimpana ajatuksena lääkäriksi! Se on vaan vähän myöhäistä ja mahdotonta, koska mun heikoimmat aineet on matikka ja kemia, enkä ota bilsastakaan ylimääräisiä kursseja. Mun salainen unelma olisi päästä NASAlle töihin, mutta kun. Ei. Ei se toimi :-D

10. Mä oon universumin surkein meikkaaja, hiustenlaittaja ja ruuanlaittaja. En osaa käyttää mitään muuta kuin meikkivoidetta, puuteria, ripsiväriä, eyelineria ja kulmakynää. Valokynää ja aurinkopuuteria nipinnapin. Luomivärit on mulle suuri mysteeri. Joka ikinen juhlapäivä joudun kutsumaan kaverin meille kihartamaan mun hiukset. Osaan pelkästään suoristaa ja laittaa hiukset poninhännälle! Edes nutturaa en osaa laittaa, saatika sit letittää :-D Ja trust me... Mä oon yrittänyt monia vuosia! Ruuanlaitto on mulle ydinfysiikkaa ja jos mä jotain joskus leivon tai laitan, katson millilleen oikeat määrät aineksia enkä poikkea reseptistä yhtään. Musta se on vaan niin jäätävää ja vaikeeta ja onnistun polttamaan jauhelihatkin pohjaan. Vaimomatskua siis!

Desktop4
sissi 17vee

Päätin lisätä tähän postaukseen vähän historian havinaa ja laitoin vanhoja kuvia. Mitäs mieltä ootte, oonko mä ainoa, vai voiko joku samaistua johonkin kohtaan? Mä ajattelin, että ois kiva tuoda vähän omaa minää mun blogiin, ihminenhän mäkin vain oon täällä ruudun takana mun omien pikku tapojeni kanssa. Happy friday everyone :-)

- Sissi

6 kommenttia:

 1. Eikää mul on tämmönen samanlainen postaus tuol luonnoksissa :D ehkä mä ootan sen julkasemista pari päivää.. tai viikkoa.. tai kuukautta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D mitä sit? tee vaan, munki idea tästä tuli heti sen jälkeen ku joku toinen oli tehny tämmösen!

   Poista
 2. Moikka! Löysin sun blogin ihan sattumalta ku selailin vähä teneriffasta tehtyjä postauksia kun itsekin oon ens kuussa menossa sinne, osaisiks sanoo minkä hintasta siellä oli? Paljonko noi sun niken kengät esim. maksoi? :) Kiitos sulle ja hyvää loppu kuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siellä oli hinnat kyl ihan normaalitasolla, ettei ollut kyl sen halvempaa kuin suomessakaan, valitettavasti... noi lenkkarit oli jossain satasen paikkeilla! :)

   Poista
 3. Hui! Pelästyin ihan, kuinka samallaisia me ollaan. Aattelin, et oon tosi outo eikä kukaan pysty samaistumaan muhun. Mut mähän just löysin kohtatoverini :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iiiihanaaaaa! mua huojentaa toi sun kommentti kans pikkusen :D

   Poista