21.2.2016

PENKKARIT 2016

IMG_7871 penkkarit IMG_7877 penkkarit1 IMG_7914 IMG_7919 IMG_7931

Nyyyh. Nyt on penkkarit ohi monen vuoden odotuksen jälkeen, ja meno oli kyllä aika lailla semmoista, minkälaista odotinkin. Penkkariasuna mulla oli krokotiili, ostin sen yhdeltä koulukaverilta (lyhennettynä) parillakympillä. Mun ainoona kriteerinä oli se, etten halua joutua palelemaan rekan kyydissä, joten tuommoinen karvainen kokopuku sopi aivan mainiosti. Vietin penkkarit suurimmaksi osaksi Isben, Tuulin ja Juulin kanssa - Isbe ja Tuuli olivat hommanneet ilmalla täytetyt dinosauruspuvut ja Juuli oli lastenkirjoista tuttu Waldo.

Torstaina penkkaripäivänä kutsuin tytöt meille heti aamusta, ja korkattiin juomat niinkin aikaisin kun 7.30! Lähdettiin kasin jälkeen koululle syömään abeille ja opettajille järjestettyä aamupalaa, ja laulaa lurautettiin koko porukka myös opeille yks hauska biisi. Sen jälkeen oli abishow, josta mulla ei harmillisesti oo yhtäkään kuvaa, mutta videoita löytyy omista arkistoista, onneksi! Abit jakelivat nuoremmille kaikenlaisia vuoden titteleitä ja reksit nähtiin lavalla tanssimassa mm. Anacondaan ja Thrilleriin... :-D Kun abishow oli ohi, oli hetki aikaa ottaa kuvia kavereiden kanssa ja laittaa vähän lisää vaatetta päälle, sillä päivän kohokohta eli rekka-ajelu lähestyi.

Meidän koululla oli neljä rekallista abeja, ja oli kyllä ihan sika hauskaa, ettei jäätävä raekuurokaan haitannut meidän menoa. Monet porvoolaiset olivat kerääntyneet torin ympärille katsomaan meidän metelöintiä ja hauskanpitoa ennen lähtöä, ja ympäri Porvoota ajellessamme milloin mihinkin ikkunaan tai ovenrakoon oli kerääntynyt ihmisiä vilkuttelemaan meille. Se lämmitti mieltä, kun yleensä nuorten riekkumista ei katsota hirveen hyvällä. Toivottavasti lämmitettiin myös heidän mieliä, mulla nimittäin kului kuusi kiloa karkkia muutamassa tunnissa, kun heiteltiin niitä laitojen yli ja kouluja kierrellessä jaeltiin sokerinhimoisille lapsille. Kului mulla kyllä muutakin kuin karkkia, nimittäin huulipunaa koululaisten otsiin ja poskiin! Monet nuoret ja lapset oikeesti nauttii salaa siitä, että osa tuli oikeen tyrkyttämään putipuhtaita kasvojaan meille. Nimittäin jos naamassa on paljon eri abien tägejä ja piirroksia, tarkoittaa se sitä, että on ollut suosittu abien keskuudessa. Sanon vaan kokemuksesta, hah! Monet tuli myös suoraan kysymään, että saisko karkkia, ja osa oli varautunut karkkisateeseen ottamalla etukäteen pusseja, kasseja, koreja ja pipoja mukaan napatakseen rekoista lentäviä namuja.

Rekka-ajelun jälkeen mentiin tyttöjen kanssa pitsalle ja sieltä suoraan ruokalevolle. Kahden tunnin päikkärien jälkeen heräsin kamalaan päänsärkyyn - aamuiset juomat olivat tehneet tehtävänsä :-D No ei siinä, särkylääkettä naamariin, pari lasia vettä ja krokoasu takas päälle ja laittautumaan. Kerettiin laittaa vielä ruokaakin meillä ja rentoutua syvällisten keskusteluiden parissa ennen illan rientoja baariin, joka oli itse asiassa vähän pettymys. Moni meidän koulun abeista oli lähtenyt Helsinkiin (minäkin olisin halunnut), joten meitä oli suhteellisen vähän suhteellisen isossa baarissa. Myös Porvoon toinen lukio, joka on muuten ruotsinkielinen, oli kehitellyt omat jatkopaikkansa, joten ainoot abit olivat meidän koulusta. Ehkä ihan hyvä vaan, että ilta sai leppoisan lopun. Ja koska oli torstai ja baari oli silloin auki poikkeuksellisesti, ei oikeen ylimääräisiäkään ihmisiä tullut paikalle.

Miltä nyt tuntuu? No, ei miltään erityiseltä, koska vaikka penkkarit kuvastaakin lukion loppumista, niin onhan tässä vielä vaikka kuinka paljon puurtamista ylppäreiden eteen. Penkkarit oli kyllä ainutlaatuinen kokemus ja siitä osas ottaa kaiken irti ja olla hetkessä, koska toista mahdollisuutta ei tule koskaan. Tässäkö tää nyt oli, mitä vitsii? Kiitos ystäville ihanasta päivästä ja hei, kiitos myös meidän opeille ja muulle koulun henkilökunnalle kaikista näistä vuosista, kun ootte meidän hapannaamoja jaksaneet katsella. Kyllä me arvostetaan teitä kovasti ja kaikkea sitä työtä, mitä meidän eteen jouduitte tekemään. Uskokaa pois!  AAMUJA NOLLA! - Sissi

3 kommenttia:

 1. Te olette hyvin kaunis neiti Luoto :)
  Ihan tuli omat penkkarit tästä kirjoituksesta mieleen. Mulla oli penkkarit vuonna 2012.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos... anonyymi :D voih, mäkään en halua unohtaa tuota päivää!

   Poista
  2. Haha joo kirjotin anonyymina koska en jaksa kirjautua google-tilille :P ja ei tuota penkkaripäivää kyllä koskaan unohda. Se pysyy aina mielessä.

   Poista