15.7.2016

REGATTAMEISINGIT HANGOSSA

Heipparallaa! Meillä on vakituinen venepaikka Hangossa, ja joka kesäiseen tapaani oli tänäkin vuonna lähdettävä Hankoon pariksi yöksi isin ja äitipuolen luokse. Tiitun kanssa tietty! Koska tänä kesänä suunnitelmana oli vaan yhdet festarit säästömielessä, ajattelin, että Hangon Regatta vois olla mainio tapahtuma tyydyttää tätä krebailuvajetta ja vieläpä pelkän junalipun kustannuksella. Alun perinhän Hangon Regatta on purjehduskilpailu, mutta ajan saatossa siitä on tullut myös biletapahtuma, ikään kuin festarit, mutta ilman varsinaisia artisteja. Monia puistattaa tää koko viikonloppu just sen takia, mutta näin nuoren näkökulmasta se kuulosti tosi mielenkiintoiselta. Siispä VR:n liput netistä, kaveri kainaloon ja suuntana Hanko!

83 IMG_1273

Saavuttiin perjantai-iltana täpötäydestä junasta ja vatsat kurnien päädyttiin syömään rantamakasiinien viimeisimpään ravintola Makanaan perheen ja perhetuttujen kanssa. Oli sekin aika homma löytää vapaa rafla siihen aikaan, melkein kaikissa oli tuntien jonottamiset. Suunnitelma oli ottaa perjantai ihan iisisti ja juhlia vasta lauantaina, mutta lähdettiinkin jo perjantaina etsimään menoa Hangon rannoilta. Oltiin silmät pyöreinä kaikesta ihmismassasta ja siitä, että terdejen ja ravintoloiden ulkopuolella juhlijoiden keski-ikä oli varmaan 16 ja oman ikäistä seuraa ei tuntunut löytyvän mistään, kun ei haluttu maksaa itseämme ravintoloihin sisälle. Lähdettiin sit vaan nukkumaan, onhan se kivempi, että lauantaina olis koko valoisa päivä aikaa kierrellä ja käppäillä ympäriinsä.

IMG_1246 84 82 IMG_1364

Lauantaina käytiin sit mun lempparikahvilassa Alan's Cafessa, istuskeltiin biitsillä ja nautittiin paahtavasta säästä. Harmitti, että suurin osa kaupoista oli kiinni nyt Regatan aikaan (mitä järkeä, ne ois saaneet hirveet hillot kun ihmisiäkin oli niin paljon). Illalla lähdettiin sit taas syömään samaisella porukalla kuin edellisiltanakin Hangon Makaronitehtaalle, josta sit Tiitun kanssa otettiin partymoodi päälle ja lähdettiin jälleen kerran kävelemään rantaviivaa pitkin hyvän meiningin toivossa. Alaikäiset olivat taas vallanneet kadut, joten siirryttiin ravintola/terassi HSF:ään, jonne oltiin saatu vip-liput yhteyksien avulla! Ei me sielläkään viihdytty tuntia kauempaa, sekin oli niin tungokseen asti täynnä juhlaväkeä ettei mahtunut edes liikkumaan. Siellä kans oli vaikeeta löytää oman ikäistä seuraa, suurin osa oli kolmestakympistä ylöspäin... Ja musiikki sen mukaista :-D

Ja taas päätettiin vaan lähteä vaan nukkumaan, oltiin me vietetty kuitenkin siihen mennessä hauska ilta ja tutustuttukin moniin uusiin ihmisiin. Matkalla veneelle törmättiin porukkaan, joka kutsui meidät tuttujensa veneeseen ja sinne me sit jäätiin. Harmiteltiinkin just kymmenen minuuttia aikasemmin, että vitsi, venebailut jäi kokematta! Haa, kohtalo puuttui peliin!

IMG_1376

Kaiken kaikkiaan Hangon Regatta oli kokemisen arvoinen tapahtuma, mutten usko, että sinne lähden enää uudestaan, ellen sit omalla tulevaisuuden veneellä ja isolla kaveriporukalla. Kaikista eniten närästi joka paikkaan jonottaminen: ravintoloihin, vessaan, terasseille, lautalle, suihkuun, sisälle, ulos, minne vaan. Jos joku sinne on suunnitellut menevänsä, niin sit ihan vaan avoimella asenteella ja hyvällä mielellä... ja pitkällä pinnalla! Hangossahan ei oo varsinaisesti mitään klubeja, vaan ruokaravintoloihin tulee illan tullen DJ:t ja esimerkiksi nyt tuota HSF:ää oli laajennettu. Hangon Casino on ehkä lähimpänä klubin käsitettä, ja se on muuten upee paikka! Kyllä siellä aina jossain juhlat on, suosittelen kuitenkin Hankoon tutustumista vähän rauhallisempaan aikaan, varsinkin jos on tämmöinen hienohelma kuten mä ;-)

Ai niin. En jatkossa tuu Hangossa tällain käymään, me nimittäin ollaan saatu myytyä meidän moottorivene. Oli tosi haikeeta, mä kun oon viettänyt pienestä pitäen kaikki kesäni merellä kierrellen Suomen ja Ahvenanmaan vesistöjä. Hirvee ikävä niitä aikoja. Hyvästi Piece of Ship ♥

- Sissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti