1.9.2016

SUMMER 2016 HAS BEEN PRETTY WHACK

Syksy on saapunut ja kesä on nyt virallisesti overrrr. Tää kesä on ollut aika tapahtumarikas, silti työt on ollut prioriteettinä ja oonkin rehkinyt tänä kesänä ihan kiitettävästi. Mut sitähän mä oonkin halunnut, että saisin kerättyä mahollisimman paljon reissurahaa. No mut mitä tänä kesänä on nyt sit oikeen tapahtunut?

DSC_0610 8

• Aloitin kesän työputken työskentelemällä Lapinjärven leipomossa pari päivää viimevuotiseen tapaani. Ei ehkä mikään lemppariduuni semmoinen tehdastyö, mut musta on ihan mahtavaa kokea erilaisia aloja, se kasvattaa. Kuten myös keväällä roskien siivoaminen moottoriteiden laidasta räntäsateessa. Ah :'-)

• Markus tuli 500 km päästä mua moikkaamaan ja pääsin taas vähän oppaan hommiin. Oikeestihan se meni Kotkaan pääsykokeisiin, mutta kun tänne "etelän lämpöön" asti oli ajanut, poikkes se meilläkin. Nyt kun muuten alotin, oon nähnyt Markuksen vaan pari kertaa ja tutustuttiin Facebookissa Kolmelta aamuyöstä -ryhmässä huonojen läppien saattelemana. Kauan eläköön internet.

• Juhlin amis- ja kaksoistutkintolaiskavereiden valmistumista, kävinkin Tiitun ja Tinjan juhlissa.

• Mä valmistuin ylioppilaaksi E:n papereilla... Oon ihan super ylpee vieläkin, en ois uskonut, että kirjotukset meni niin hyvin. Toivottavasti niistä poikii tulevaisuudessa jotain hyvää! Elämän yks tähän mennessä suurimmista etapeista takana.

13708414_747951032013307_7375391365119664629_o IMG_0630

• Aloitin Bike Taxissa työt pyörätaksikuljettajana, mikä oli muuten sika kivaa ja rentoa. Sai puhua eri kielillä ja jakaa tietämystään Porvoosta turisteille, viedä niitä hienoihin paikkoihin. Pyörässä on avustava sähkömoottori ja asiakkaita laskutetaan matkan keston mukaan. Joku kuitenkin kysyy! (kuva © Studio Lindell)

• Lähdin landelle mummulaan muutamaks päiväksi rentoutumaan. Mummulakin on semmoinen paikka, missä pitää joka kesä käydä. Onneks se ei sijaitse hirveesti Tamperetta kauempana.

• Juhlimista Emilian tupareiden merkeissä.

image1 81

• Juhlin Hangin ja Karin häitä, megakivaa! Tokat häät, joihin oon ottanut osaa. Ja tällä kertaa kutsu oli henkilökohtainen enkä ollut äitin aveccina! :-D

• Leikkautin hiukset taas lyhyiksi, olin niin kyllästynyt mun mitäänsanomattomaan länttäpehkoon. Mulle tehtiin hiuksiin myös kirkastushoito, jonka tarkoituksena oli hieman vaalentaa mun omaa väriä. Verratkaapa tota mun ylppärikuvaa ja yllä olevaa kuvaa! Tämmösenä mä nää varmasti pidänkin, mun hiukset on kuitenkin niin painavat ja mitä pidemmäks ne kasvaa, sitä enemmän ne lätistyy. Not nice.

IMG_1045 82

• Vietin kaks päivää Raumanmeren Juhannus -festareilla Reetan kanssa. Yks kesän parhaimmista viikonlopuista. Tänä kesänä oli ennätys - vaan yhdet festarit. Mut eipä oo ollut oikeestaan hinkua muihinkaan. Onks must tullut vanha?

• Suoritin autokoulun kolmannen vaiheen, eli nyt on pitkäaikainen ajokortti plakkarissa.

• Vietin mun 19-vuotissynttäreitä illallisen merkeissä kamujen kanssa, josta keksittiin drinkkien ääressä jatkaa sunnareille Helsingin keskustaan Tiitun ja Heinin kanssa. Never again... Jopa Helsingin keskustassa oli vaan pari yökerhoa auki alle parikymppisille ja niissä oli törkeen hiljaista :-D

83 IMG_0391

• Lähdin Hankoon juhlimaan Hangon Regattaa Tiitu seuranani. Säät kyllä helli mut ei taas oikeen toi bilekärpänen puraissut. Saatiin kyl uusia tuttavuuksia ja syödä mahat täyteen Makaronitehtaan omia pastoja. Ja kyllähän nyt kerran kesässä Hangossa pitää käydä!

• Jätin Bike Taxin vähäisten työvuorojen takia ja aloitin työt K-Supermarketin kassalla. Siellä mä sit oon ollut pari kuukautta aktiivisesti. Ajattelin yhessä vaiheessa kirjoittaa ihan oman blogipostauksenkin kassalla olemisesta, siitä kun olis niin paljon avautumisen aihetta :-D

IMG_1089 86

• Päätin olla treenaamatta niin kauan kun ei oo fiilistä. Kun ei vaan oo, hitto soikoon. Ja tää päätös toi mulle mielenrauhan. Vuosien intensiivinen treenaaminen sai hetkellisesti ainakin mun kiintiöt ihan täyteen ja inhotti, kun kauniit kesäpäivätkin piti suunnitella aina treenien mukaan. Ja kun töitten jälkeen on ollut ihan rättiväsynyt eikä vaan yksinkertaisesti oo jaksanut. Mä liikun nyt sit ihan vaan silloin kun siltä tuntuu ja keskityn tärkeempiin asioihin.

• Latasin Pokémon Go:n ja yhtäkkiä sit olikin intoa liikkua. Tai ainakin haahuilla kilometritolkulla päivittäin joko yksin tai sit kaverin kanssa. Yhtenä iltana mä olin kävellyt viisi tuntia putkeen ja jalkoihin särki niin paljon, etten saanut edes nukahdettua. Those were the times... :-D

P7190030 IMG_1795

• Keksittiin äitin kanssa lähteä meidän pienellä Prinssi-veneellä Äggskäriin yli yön reissuun, joka muuttuikin päiväretkeksi. Tulikin ikävä mökille, jonne sit mentiin kuhan saatiin grillattua.

• Laura tuli Espoosta viettämään mun kanssa Porvoo-päivää. Eli sama juttu kuin viime vuonna, pääsin kotikaupunkimatkailemaan ja kiertelemään Porvoon pikku kuppiloita turistin kanssa.

IMG_1694
84

• Pääsin Porvoon popfesteille töihin baarimikoksi kolmeksi päiväksi. Oli ihan sairaan hauskaa, viimesenä päivänä oli vaan niin kiire, etten kerennyt pitää kuin yhden vartin tauon yhdeksään tuntiin. Ja koska spontaanit ideat on parasta, lähdettiin Reetan kanssa (joka oli myös duunissa siellä) meidän Popfest-paidat päällä baariin töitten jälkeen, siellä kun oli viralliset jatkot ja päästiin työntekijöinä ilmaiseksi. Mun jaksaminen on yhä mysteeri.

• Vietettiin Tinjan kanssa laitteeton lintsipäivä ja voitettiin 10 euron panoksella maailman mahtavin sipsisäkki.

DSC_0006 85

• Soitin vihdoin ja viimein ennustajalle, sain sen ylppärilahjaksi mun isotädiltä. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus, ei ehkä mitenkään mind-blowing, mutta ainakin se puhelu sai mulle hyvän mielen ja sisäisen rauhan, jos niin vois sanoa.

• Aloitin Facebook-ilmoituksen avulla koiranulkoilutukset ja -hoidot lähiseudulla pikkurahaa vastaan. Niihin meni päivittäin tunnista kolmeen tuntiin aikaa, kun paikat sijaitsivat eri puolilla Porvoota. No, menipähän ainakin kuntoilusta!

• Lähdin viimeiselle kesäreissulle Bromarviin isovanhempi-puolien mökille. Vikaa kertaa vieläpä, ens kesänä kun tuo mökki ei ole enää heidän käytössään. Teki gutaa kaiken työkiireen keskellä.

87

Mut eipä tää kesä oo ollut pelkkää hauskanpitoa. Sairastuin myös raivokkaaseen vatsatautiin ja kuumeeseen ja oon kärsinyt pitkään nukahtamisongelmista. Olin myös töistä pois flunssan takia. Aika lailla tää kesä on ollut duunia duunia duunia, mä kun pidin koko kesän aikana yhden oikean lomaviikon. Oon myös kaiken muun ohella pyörittänyt kirppisbisnestä eil jatkuvasti käynyt siivoilemassa mun omaa pöytää, mutta sen lopetin kesän alussa, ei vaan enää jaksanut monen kuukauden jälkeen.

Mut joo. Kaiken kaikkiaan ihan huippu kesä, kiitos teille kaikille jotka teitte siitä semmoisen... Joo, just SÄ! Parhaimpia hetkiä on ollut myöhäisillat ystävien kanssa viinilasien ääressä, illat nurtsilla chillaamassa ja alkukesän lämmöstä nauttiminen biitsillä. En oo ikinä käynyt niin paljon ulkona syömässä kuin tänä kesänä, kierrettiin äitin kans varmaan kaikki Porvoon ravintolat. Ja mun ahkeruus on palkittu palkkapäivänä, nyt voin vaan nauttia vapauden tunteesta, ei oo kouluja, ei oo töitä. Lämpöisiä haleja syksyisiin iltoihin - Sissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti