20.10.2014

HÖSTLOVET I SVERIGE

Moikka! Päätettiin Tiitun kanssa lähteä syyslomaksi Ruotsiin mun kummitädin luo asustelemaan ihan extempore idealla. Meillähän alkoi syysloma vasta keskiviikkona, ja oltiinkin illalla jo perillä, kun päästiin lentokoneella tosi nopsasti. Mun kummitäti asuu Östermalmilla, joka on tosi hienoa asuinaluetta Tukholmassa. Nämä mun kameran kuvat on kuitenkin Gamla Stanista, suurelta kävelykadulta nimeltä Drottninggatan ja muuten vaan ydinkeskustasta.

Shoppailtiin kolmena päivänä, ja se teki tosi hyvää. Se vei ajatukset muualle ja piristi kummasti! Tukholmassa oli kaikkia ihania kauppoja, kuten American Apparel, Urban Outfitters, Victoria's Secret, Topshop ja muita, mitä meiltä ei täältä Suomesta löydy. Opitiin nopeasti kruunun valuutta ja kyllähän sitä rahaa paloikin kumman paljon :-D Huomattiin kyllä, että kaikki on Ruotsissa kalliimpaa, eli siellä helposti saa satoja euroja kulumaan. Ai niin, ja H&M:iä pursusi ihan joka kadulta ja ihan joka kulmasta. Siis Drottninggatanillakin oli kolme samaa liikettä ihan peräkanaa.

DSC_0011 10 lokakuu DSC_0020 DSC_0042 10 lokakuu1 DSC_0027

Gamla Stanissa on ihania pikku putiikkeja, paitsi että tosi iso osa oli turisteille tarkoitettuja matkamuistokauppoja pullollaan kaikennäköistä krääsää. Söpöjä karkkikauppoja oli siellä täällä ja pitihän sieltä käydä ostamassa toi hauska tikkarikin! Ihmisiä oli ihan joka kulmassa ja missään ei voinut välttyä suomen kielen kuulemiselta. Jep, valitettavasti aika monella muullakin suomalaisella oli samat syysloma-aikeet kuin meilläkin...

Mutta sit kännykän kuviin!

uusimmat kuvat27

Lento kesti sen tunnin verran ja lähtö oli keskiviikkona neljältä. Ruotsissa oltiin myös neljältä aikaeron takia! Meillä meni kolme tuntia päästä Arlandan lentokentältä Östermalmiin, joka on siis ihan Tukholman keskustassa. Me säädettiin jokaisessa vaiheessa niin paljon kuin ihminen voi vaan säätää, siis mentiin jokaisessa risteyksessä väärään suuntaan ja saatiin jopa paikallisilta vääriä neuvoja :-D Kuljettiin siis ensiksi junalla ja sitten metrolla, johon olisi pitänyt mennä noin puoli tuntia. Meillä se vaan venähti kaksi ja puoli pidemmäksi!

uusimmat kuvat28

Iloisina lentomatkan jälkeen Arlandan juna-asemalla vielä, kun virtaa riitti! // Eka päivä shoppailemassa ja Monkissa sovittelemassa vaatteita.

uusimmat kuvat29

Oon jo vuoden verran odottanut, että pääsen tonne Swedish Frozen Yoghurt Factorylle herkuttelemaan! Ei se sit ollutkaan niin hyvää, hehe. Ja vei mun rahat. // Starbucks ja mut on ristitty uudelleen! I like it!

uusimmat kuvat30

Siis meidän koko reissu oli tätä luokkaa syömisen suhteen :-D Nälkäisinä kauppojen ravaamisen jälkeen oli Mäkkäri aina lähellä. Illat meni sit irtokarkkien parissa. Musta oli kuitenkin ihan kiva saada syödä kerrankin vähän huonommin. // Tultiin Baltic Princessin päivälaivalla kotiin, koska paluulentojen hinnat oli nousseet moneen sataan euroon. Toi laivamatka maksoi 8e per naama, siis mitä? Porvoosta Helsinkiinkin bussimatka maksaa enemmän :-D Otettiin kuitenkin kuudenkympin hytti puoliksi. Lähtö oli sunnuntaiaamuna klo 7 ja heti kun päästiin laivalle, vedettiin peitot korville ja nukuttiin neljä tuntia. Siitä suunnattiin buffaan ja loput ajasta sitten lueskeltiin ja mä tein kouluhommia. Matka kesti 12h, ja silloin saavuttiin Turkuun. Siitä sit vielä reilut pari tuntia autossa istumista takaisin Porvooseen, jessus. Olin aika dead illalla ja laivamatka sai mun pään sekasin ja mua huimasi koko illan.

Semmoinen oli meidän pieni matka naapurimaahan. Tää oli oikeestaan mun eka kerta kunnolla Ruotsissa, ja rakastuttiin molemmat! Voisin jopa harkita muuttamista, ellei mulla olisi niin isoa kielimuuria. Joka tapauksessa tää matka tuli todellakin tarpeeseen ja oli ihana unohtaa hetkeksi arki ja jättää kaikki huolet kotiin.

- Sissi

4 kommenttia:

 1. Kirjotetaaks muuten Tiitun oikee nimi Ida vai Iida? :)

  VastaaPoista
 2. meniks meil oikeest kolme tuntii ???? XD ei voinu mieti nyt XDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eiks me oltu joskus seiskalt perillä? :D:D

   Poista