18.11.2014

MY KIND OF CHRISTMAS

Moikkelis! Musta joulu on niin kivaa aikaa, että ajattelin pyhittää sille ihan oman postauksen. Kehittelin tämmöiset jouluaakkoset. Ja se, joka laskee, kuinka monta kertaa mainitsen joulu tässä postauksessa, saa multa lämpöisen halauksen, haha :-D

DSC_0377

J oululaulut on ehdoton joulutunnelman nostattaja. Perinteisiä suomalaisia joululauluja on ihana kuunnella esim. joulukortteja askarrellessa, mutta muuten mun lemppareita on Trainin Shake Up ChristmasRUN-DMC:n Christmas In Hollis ja Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You.

O ma joulukalenteri on ihan must. Yleensä omistan joko suklaakalenterin tai sitten salmiakkikalenterin. Vielä ei oo hankittu, mutta eiköhän salmiakki on vuorossa tänä vuonna!

U lkomailla on vietetty monet joulut. Viimeiset kaksi joulua oltiin Thaimaassa, sitä edellinen Espanjassa, eikä oo ekoja kertoja. Joulu lämpimässä on ihan erilaista, jotenkin hassua. Yhdistän silti jouluun valkoisen lumipeitteen ja pakkasen. Joulurutiinitkin muuttuu siellä ihan erilaisiksi, kun herätään hotellista ja vietetään alkupäivä vaikka altaalla.

L ahjat on suuri stressin aiheuttaja! Joka vuosi sama kaava; ajatus kivasta joulushoppailureissusta kaverin kanssa, kierretään hulluna kauppoja, kello käy, mitään silmäänpistävää, täydellistä lahjaa ei löydy. Loppujen lopuksi tyydyn siihen "ihan kivaan" lahjaan kaverille. Lahjoja on kuitenkin ihana antaa ja saada, joten onhan tossa jotain palkitsevaakin. Viime vuonna ratkaisin ongelman ja askartelin itse kauniita purnukoita ja leivoin sisään pipareita!

U uniruuat ei ole mun favoritteja, eikä kyllä muutkaan suomalaiset perinteiset jouluruuat :-D Tykkään kinkusta ja graavilohesta, myös porkkanalaatikko on ihan jees. Yleensä täytän jouluna mahani konvehdeilla ja muilla, illallinen jääkin sit vähän vähäiseksi. Jotenkin vaan tökkii, ehkä se on se, kun tulee syötyä niitä niin harvoin, ettei totu makuun.

DSC_0394

A skartelen kortteja joka vuosi kavereille ja perhetutuille ison läjän. Se on tosi rentouttavaa puuhaa vastapainoksi lahjaostoksille. Ensi viikonloppuna se taas alkaa!

A attoaamu Suomessa alkaa yhteisellä aamiaisella, johon sisältyy joulupuuro. Hengaillaan hetki ja iltapäivästä käydään hautausmaalla. Kotona odottaa joulusauna, jonka jälkeen syödään jouluateria. Sitten alkaakin hauskin osuus; lahjat! Yleensä me vietetään tämmöistä perinteistä suomalaista pienimuotoista joulua pari päivää ennen kuin lähetään reissuun. Mulla on myös kaksi kotia, eli joulu tulee vietettyä joka vuosi kahteen kertaan, pienesti ja sitten ihan kunnolla!

T unnelma on tärkeä. Asensin jouluvalot mun huoneeseen jo pari kuukautta sitten, jotta pääsisin vähän fiilistelemään hämärää ja kotoisaa tunnelmaa. Meillä on myös kaiken näköisiä tonttuja ja enkeleitä, mitä asetellaan ympäri taloa, ja vajaa metrin kokoinen joulumuori on oltava esillä joka vuosi! Pöytäliinat ja matto vaihdetaan punaisiksi ja kynttilöitä tulee polteltua päivittäin. Kuusta meillä ei oo ollut pitkään aikaan, koska reissataan niin paljon.

T oivelista mulla on joka vuosi, musta on ihanaa unelmoida! Tänäkin vuonna meidän yhteinen lahja äitiltä on Balin reissu, mikä on ihan maailman parasta. Mistä mä voin tänä vuonna haaveilla siis, on Spotify-premium kännykkään! Inhottaa kuunnella iTubesta musiikkia, joka vie hirveesti aikaa, tilaa ja akkua. Kavereille vinksua, he he.

O dotus on maailman parasta aikaa. Siis joulun odotus. Sehän on se koko juttu tässä systeemissä, ilman joulufiilistelyä etukäteen ei joulukaan tuntuisi miltään. Tässäkin just fiilistelen joulua blogin muodossa, muut viettää pikkujouluja, viikonloppuna askartelen kortteja. Ekat piparitkin on jo leivottu ja Ikean joulun tuoksuinen kynttilä on jo lähes poltettu. Enkä kyllästy ikinä!

IMG_1304

Millä tavalla te vietätte joulua, perinteisesti vai onko teillä omia tapoja? Kuka on kerennyt jo fiilistellä jouluaattoa, vaikkei ulkona hirveen talviselta näytäkään? :-) Hands up!

- Sissi

2 kommenttia:

  1. No oli vissiin jotain 30 joulu sanaa �� mutta siis itse vietän joulua ihan perheen kesken suomessa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo itekki laskin hahaa :'---D no sehän on ihanaa, siinä on fiilistä :)

      Poista