2.4.2015

ESCAPE ROOM HELSINKI

Noo huhhuh! Ollaan porukalla kotiuduttu Helsingistä ja oli kyllä aikamoinen kokemus. Varattiin pari viikkoa sitten koeviikon lopun kunniaksi meille tekemistä - olin kuullut radiosta Kultakerhon käyneen kokeilemassa Escape Roomia Helsingissä ja se kuulosti ihan sika hauskalta. Onko kukaan teistä pelannut pikkuruisena netissä pelejä, joissa sun pitää kaiken maailman vinkkien avulla keksiä tiesi pois huoneesta? Tämä kokemus oli samanlainen, mutta pelaaja on oikeasti sinä itse, ihan oikeassa huoneessa. Kerron teille nyt, miten se eteni.

IMG_0263 61

Saavumme Escape Roomin aulaan ja meille näytetään ensimmäiseksi video. Tehtävänämme on estää öljytankkerionnettomuus Itämerellä, ja sitä varten meidän on päästävä käsiksi erään Litskin tietokoneeseen ja perua räjäytys. Yhtäkkiä kesken videon joku mies juoksee aulaan ja hoputtaa meitä menemään Litskin toimistohuoneeseen vielä kun on aikaa. Tadaa, peli sai alkaa! Kello rupesi käymään 60 minuutista alaspäin ja ruvettiin heti toimimaan. Lukkoja oli siellä täällä, papereita pöydällä ja vaikka mitä muuta rekvisiittaa. Koluttiin kaapit, pelikortit, vaatteet, lamput, lehdet, kirjat, taulut ja koriste-esineet läpi ja lukko lukolta pääsimme eteenpäin. Jatkoimme seuraavaan huoneeseen. Joskus peli saattoi tyssätä, mutta sitä varten meitä seurattiin koko pelin ajan kameroiden kautta ja aina tarvittaessa vihje ilmestyi näytölle. Selvittiin toimistosta ulos loppujen lopuksi vain kaksi minuuttia ennen kuin Itämeri olisi tuhoutunut!

Kuvittelin, että tää olisi ollut ahdistavampi kokemus kuin mitä se olikaan. Meillä oli koko ajan hauskaa ja mielenkiinto pysyi korkealla, kun jokainen paikka piti nuuskia läpi mitä ihmeellisimmillä keinoilla. Aina, kun hiffattiin uusi juttu ja saimme jotakin oikein, kajareista kuului kannustushuuto. Pitää kyllä myöntää, että pienoinen paniikki iski siinä viimeisen viiden minuutin kohdalla, koska oon niin voitontahtoinen, etten olisi halunnut hävitä peliä. Ja pitää myös myöntää, että just oikeen porukan olin valinnut kasaan, ei siellä ihan minkä vaan junttien kanssa olisi pärjännyt vaikka semmoisia piirteitä mustakin löytyy, kheh!

Tässä tälleen samalla sneakisti ilmaiseksi mainostan, mutta suosittelen ehdottomasti joka ikiselle, että käykää kokeilemassa! Eri pelivaihtoehtoja on kaksi ja me vedettiin Archipelago. Tehtävien haastavuus oli just sopiva, ettei todellakaan liian vaikea, joka olisi ollut vaan ärsyttävää. Suunniteltiin jo seuraavaa kertaa Escape Roomiin kokeilemaan toista Dinner Party -peliä. Helsingissä on myös toinen pakohuonepelipaikka, InsideOut Escape, senkin haluisin ehdottomasti kokeilla! Tää oli yks hauskimmista kokemuksista pitkään aikaan, ihan napakymppi. - Sissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti