13.3.2016

THAILAND: PHUKET / KHAO LAK

Sawadee kha! Mun lukuloma meni tosiaan vähän erilaisemmissa ympäristöissä - me kierreltiin äitin kanssa Etelä-Thaimaata kaks ja puol viikkoa. Kerettiin katsastaa Phuket, Khao Lak, Hua Hin ja Bangkok. Lähdettiin reissuun ilman mitään suunnitelmia, päätettiin vasta Phukettiin saapuessamme, että minne jatketaan. No tuliko siitä lukemisesta sit yhtään mitään? Mä opiskelin parhaani mukaan, sanotaanko että about viitenä päivänä viikossa. Pysyin mun lukusuunnitelmassa, mutta olin jo etukäteen jäänyt vähän jälkeen, joten en saanut kirittyä yhtään extraa. Yritin lukea aina aamusella aurinkoa ottaessa, mut olihan se välillä tosi tukalaa yrittää keskittyä Suomen kansantauteihin kun aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, lämpöasteita on 37 ja hiki valuu selkää pitkin samalla, kun tahraa kirjat aurinkorasvaan ja hiekkaan. Toi reissu tuli mulle kuitenkin enemmänkin kuin tarpeeseen, mä todella olisin hajonnut palasiks ylppäristressin kanssa ilman sitä. Siellä kuitenkin arki on niin kaukana, vaikka ne ylppärit olikin päivittäin mielessä!

Kirjoitan nyt tästä reissun puolikkaasta, eli Phuketista ja Khao Lakista. Ehkä joku saa tästä vähän vinkkiä tuleville reissuilleen, mikä sopis sulle kaikista parhaiten? :-)

KATA BEACH, PHUKET

Tää oli mun kuudes kerta Phuketissa. Kuudes! En oo kuitenkaan koskaan käynyt Katalla, joten ympäristö oli ihan uusi. Tää reissun alku oli ehkä parasta aikaa koko lomalla, sillä meidän tuttuja ja tutun tuttuja oli iso porukka samaisella paikalla. Oiskohan meitä ollut jotain 13 eri-ikäistä lomailijaa. Oli vaan niin hauskaa, kun sai tutustua uusiin ihmisiin tuommoisessa ympäristössä ja jakaa uusia kokemuksia tuttujen ja ei-niin-tuttujen kanssa. Vaikka Phuket onkin yks suosituimmista matkailukohteista Thaimaassa ja täynnä turisteja, on se mun mielestä vaan kiva paikka, vaikken yleensä tykkääkkään kuulla naapurimaiden ääniä ulkomailla. En tiedä mikä siinä viehättää, ehkä se, koska se on mulle niin tuttu. Kaipaan sinne kuitenkin aina takaisin. Vietettiin Phuketissa viisi päivää, eli se aika, kunnes muut lähtivät kotia kohti, ja jäätiin äipän kanssa kaksin. Käytiin yhtenäkin iltana Patong Beachilla juhlimassa Tuomaksen kanssa, kerrankin kun siihen on ikää, ja oli kyllä ainutlaatuinen kokemus. Harmi kun mulla ei oo yhtään kuvia sieltä, se on näkemisen arvoinen paikka. Bangla Road on kyllä tähän mennessä hulluin mesta, missä oon ikinä käynyt. Sieltä kannattaa nuorempien häippästä, kun ilka alkaa hämärtyä :-D

DSC_0048 71

Auringonlaskut rannalla - jotain niin kaunista, en ikinä kyllästy niihin. Kokeilin elämäni ekaa kertaa vesiskootterilla ajoa. Oon ajanut perus skootteria kolme vuotta suunnilleen kesät talvet, mut vesijetillä ajaminen on tosi vaikeeta verrattuna siihen! Eipä ainakaan tarvinnut pelätä törmäämistä :-D Jetillä ajaminen on myös tosi rankkaa, koska sen hallitseminen vaatii tosi paljon lihasvoimaa, eli oli pikkusen paikat kipeinä sen jälkeen. Tehtiin kans yhtenä päivänä venereissu pitkähäntäveneillä eräälle rannalle.

DSC_0032

Ska Bar, josta tuli meidän vakkarimesta rannalla, aivan meidän hotellin vieressä. Käytiin siellä jokaisena päivänä, joko päivällä juomassa kookokset tai illalla mojitot :-D Iltaisin se valaistiin tosi kauniisti ja reggae rupes soimaan. Samaan lafkaan kuului myös kiva ravintola vieressä, jossa oli naurettavan halpoja aterioita turistialueeksi. Käytiin sielläkin kaks kertaa. Mä söin jäätävän hyvää nuudelikeittoa parilla eurolla.

DSC_0059 DSC_0091
IMG_8117

Otettiin myös eräänä iltana "nuorisoporukalla" tuk tuk Karon Beachille, jossa oli isot iltamarkkinat. Siellä saatiin seurata, kun pojat osallistui kaiken näköisiin kilpailuihin. Loppujen lopuksi potutus kasvoi niin isoksi kilpailunvetäjien huiputusten takia, että suunnattiin mihinkäs muuallekaan, kuin Ska Bariin, kunnes baarimikot halus pistää lapun luukulle.


KHAO LAK

Mä lämpesin Khao Lakille tosi hitaasti, mutta loppujen lopuksi olikin haikeaa jättää kaupunki. Aluksi vaikutti siltä, ettei sillä ole mitään tarjottavaa ravintoloiden ja rantojen lisäksi. Khao Lakhan on tosi rauhallinen kaupunki, eli jos kaipaa lomaltaan lähinnä löhöilyä, niin sinne kannattaa suunnata. Kaikki puljut onkin suurimmaksi osaksi tuon yhden pääkadun varrella muutaman kilometrin pätkällä, ja koko kaupungista saa kokonaiskuvan parissa päivässä. Mutta jos osaa kaivella oikeista paikoista ja kysellä, niin keksii kyllä itselleen ohjelmaa, mikä on mulle tärkeetä reissatessa. Fiilis on kuitenkin ihanan rento joka paikassa. Meidän piti olla aluksi täällä vain kolme päivää, mutta päätettiin jäädä kuudeksi ja vaihdettiin hotelliakin kerran. En oo ikinä törmännyt niin moneen suomalaiseen samalla alueella, tyyliin joka viides ihminen tuntui olevan suomalainen, se oli kyllä vähän inhottavaa. Khao Lakissa käytiin oikeestaan ainoona nähtävyytenä tsunami-museossa, joka oli aika hätkähdyttävä kokemus.

DSC_0109 DSC_0163 Thaimaa 2016 DSC_0188

Khao Lakissa on upeet rannat, muttei ehkä ihan yhtä kauniita kuin vaikka Phuketissa! Phuketissa tosin rannat on ihan tungoksessa, täynnä aurinkovarjoja, pikkulapsia ja kaupustelijoita. Tuolla sai makoilla ihan omassa rauhassa ilman mitään edellä mainituista, että nukahdinkin kerran palmun varjoon terveystiedon kirja kädessä. Oon lukenut, että tuolta voi löytää melkeinpä autioita rantoja, muttei me lähdetty etsimään. En kyllä yhtään ihmettelis, jos löytyiskin.

DSC_0210 Thaimaa 20161

Kolmena päivänä viikossa Khao Lakissa järjestetään markkinat, josta vasen kuva on otettu. Alkupuolisko on täynnä toinen toistaan mehukkaampia ruokakojuja, ja peremmällä on kymmenittäin vaikka mitä muita kojuja vaatteista koriste-esineisiin. Thaimaassa parasta ruokaa saa nimittäin katukeittiöistä, ei ravintoloista. Tuosta tilasin mun all time favorite nutella-banaani -letun, ja hintaa oli vaivainen euro. Oikea kuva on jonkinlaisesta temppelistä, jossa ihana vanha thaikkumies tuli sitomaan mun käteen onnea tuovan rannekkeen.

DSC_0230 DSC_0251

Lähdettiin vikoina päivinä snorklausreissulle Similanin saarille, joka on yksi maailman tunnetuimmista sukelluspaikoista. Meillä oli täyteen ahdattu moottorivene, ja tehtiin kaksi rantautumista valkoisille hiekkarannoille, kuten vissiin muutama muukin... :-D Lähes jokaisesta rannikkokaupungista lähtee retkiä Similanille, joten porukkaa riitti. Mä olin kyllä vähän pettynyt noihin snorkkipaikkoihin, oon nähnyt kauniimpiakin koralleja ja monimuotoisempaa meren elämää. Ehkä meitä ei sit viety parhaille paikoille, en tiedä, toisaalta turismi on pilannut noita alueita, vaikka tiukat säännöt meille annettiinkin.

7

Ranta oli ihan sileää hiekkaa, mutta veden pinnan alla oli järjettömästi kiviä, simpukoita ja kaikkea muuta terävää. Kun oli aika vaihtaa paikkaa, kahlattiin vyötäröä myöten takaisin veneelle kassit olkapäillä pienessä kiireessä, enkä mä katsonut mihin mä astuin. Päivystysreissuhan siitä tuli, kun syvälle mun pottuvarpaan sisään oli jäänyt teräviä valkoisia palasia luultavasti korallista, enkä mä saanut niitä pois. Oli muuten aika jännittävää, kun lääkärit vetää flip flopeissa ja nurkissa heiluu hämähäkinseitit :-D Tuohonkin operaatioon tarvittiin kolme ihmistä - yksi piteli taskulamppua, toinen suurennuslasia ja kolmas operoi. Suomessahan tuo sujuis yhdeltä ihmiseltä helposti. Monesti mietittiin, et onhan toi hyvä, koska tuolla niin moni työllistyy mitä pienimmillä työrooleilla, haha!

Hua Hin ja Bangkok coming soon... :-) - Sissi

2 kommenttia:

  1. Moi! Olipa kiva lukea jonku uuen ihmisen kokemuksista Khao Lakissa ku ite töissä täällä juurikin snorklausoppaana. Oli pakko tulla sanomaan että juurikin Similaneilla on nykyään todella paljon porukkaa ja korallit myös näyttävät siltä, eli suurimmaksi osaksi kuollutta korallia ja vähän eri kalalajeja. Khao Lakin paras snorkkikohde löytyneekin Surinin saarilta. Että jos meinaat takasin tänne niin suosittelen Surinia snorklaukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla! :) no joo, similania oltiin mainostettu vähän eri tavalla... harmi että päätettiin lähteä sinne eikä surinille!

      Poista